De Groene Kneusjesbox

Plantje.nl biedt op hun website de Groene Kneusjesbox aan. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten bij een product of box met die naam. Wat houdt het in en wat zit er in? Ik zocht het voor jullie uit!

Nu ben ik nooit een trendsetter geweest en ik heb ook nooit achter de meute aan gelopen. Dit was afgelopen maand wel anders. Op Twitter zag ik geregeld berichten voorbij komen over een of andere ‘Groene Kneusjesbox’. Steeds vaker zag ik er twitteraars over praten met daarbij een foto van een paar planten. De link met kneuzen en planten kon ik niet geheel leggen maar aangezien ik een natuurlijke aantrekkingskracht heb voor kneuzen, was mijn interesse gewekt. Ik ging op onderzoek uit met mijn beste vriend Google en kwam uit bij Plantje.nl.

Waarom kneuzen?

Plantje.nl is, de naam verraadt het al, een website met planten. No. Shit. Sherlock. Naast de ‘gewone’ planten en attributen voor planten bieden zij een ‘kneuzenbox’ aan. Een box met kamerplanten die keihard afgedankt zijn door de winkels waar zij verkocht moesten worden. Ze kunnen bladeren missen, scheef staan, beschadigingen hebben of gewoonweg te oud zijn om nog verkocht te worden. Normaliter worden deze planten weggegooid, afgeschreven, geen waardig afscheid, alsof ze niks waard zouden zijn. Plantje.nl onderschept deze plantjes en zorgt dat jij de kans krijgt te laten zien dat zij toch niet zulke grote kneuzen zijn als dat die winkels beweerden.

Hoe werkt het en wat krijg je?

Heel simpel. Je gaat naar Plantje.nl, of volgt deze link: https://www.plantje.nl/groene-kneusjes en besteld de box. Omdat mensen tegenwoordig veel empathie hebben voor mensen, dieren en planten die afwijken van de norm, de zogeheten Kneuzen, is de box immens populair en kan je maar 1 box per persoon bestellen. Dat zou ook geen probleem moeten zijn aangezien de box voller dan vol zit met planten. In mijn geval waren dat er 11. De levering duurde wat langer dan ik verwachtte maar dat had mede te maken met de drukte bij de pakketbezorger ivm corona. Plantje.nl stuurt netjes een berichtje dat jouw kneuzen onderweg zijn naar hun nieuwe beste vriend of vriendin.

Het is overigens niet mogelijk een voorkeur voor planten aan te geven. Anders blijven er toch weer kneusjes achter en worden sommige planten de kneusjes van de kneuzen en die titel willen we geen van de planten geven, toch?

De groene vingers uit de mouwen.

Zodra je de box binnen krijgt hebben de kneusjes direct wat aandacht nodig. Ze hebben een aardige reis afgelegd in een afgesloten kartonnen doos en zitten nog in hun vertrouwde plastic potje. Om een mooie, nieuwe, start te maken met jouw kneusjes is het verstandig deze over te potten met wat potgrond. Heb je geen winkel in de buurt die dat heeft, bestel dan meteen een zak potgrond mee. En potjes. Er worden geen potten meegeleverd waarin ze zich kunnen ontpoppen tot hoogwaardige kamerplanten en de stempel ‘kneus’ achter zich kunnen laten. Indien je die niet in huis hebt raad ik aan die ook nog in huis te halen voordat de planten binnen komen. Als je er vanuit gaat dat de box ongeveer 8-12 planten bevat ga je het met 12 middelgrote potten wel redden.

Op de pot waar de plant in zit staat wat voor een plant het is. Dit is niet geheel onbelangrijk. Vooral als je er, net als ik, de ballen verstand van hebt. Ook hier komt beste vriend Google kijken. Er zijn ook apps voor. Je maakt een foto van het blad en de app zoekt voor je uit welke plant het is maar aangezien ik zelf ook een kneus ben kreeg ik het niet voor elkaar met zo een app. Let wel dat het best belangrijk is om uit te zoeken welke zorg de planten nodig hebben. Sommige planten hebben meer water nodig dan de ander, hebben zon of juist schaduw nodig, maar nog belangrijker, kunnen giftig zijn. Dit is niet geheel onbelangrijk indien je huisdieren hebt of loslopende kinderen in huis. Het is dan aan te raden die planten hoger te zetten of in ieder geval op een plek waar ook zij ongestoord kneus kunnen zijn zonder later het verwijt te krijgen de kat of hond te hebben vergiftigd.

Je bent zelf een kneus!

Al met al ben ik zeer tevreden met deze box. De levering was goed geregeld, de box kwam goed aan, geen planten door de doos heen geschud en de planten zagen er stuk voor stuk goed uit. Als je startend huiskamerplanthouder bent, is dit de perfecte box om mee te beginnen. Als deze box jouw groene vinger geactiveerd heeft en een verslaving begonnen is, kan je altijd nog uitbreiden met de andere pakketten die plantje.nl aanbiedt op hun website.

Conclusie voor deze box? Je bent kneus als je deze planten geen kans geeft. Want zoals je hieronder kan zien staan ze enorm leuk. Ze hadden zo kunnen figureren in een woonblad. Wat nou kneus?!

Heb ik jou ook enthousiast gemaakt voor de Groene Kneusjesbox? Bezoek dan snel de website van Plantje.nl.

Ik ben in geen enkele vorm gevraagd of beïnvloed om deze review te schrijven voor Plantje.nl. Ik heb de Groene Kneusjesbox zoals boven beschreven zelf besteld en het volledige bedrag betaald. Deze review bestaat volledig uit mijn eigen eerlijke mening over de Groene Kneusjesbox van Plantje.nl.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen. Dan kunnen deze toegankelijk blijven voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -