Dit ben ik

Jennifer, Jennifer Schrijft

Jennifer Halewijn-van Vliet is de naam. Als buitenbeentje in 1987 geboren in IJmuiden en getogen in hetzelfde vissersdorp. Opgegroeid in een warm nest en geleerd een vrije geest te houden. Mede daardoor ben ik op de middelbare school elektrotechniek gaan doen (als enige meisje in de klas). Na de middelbare school ben ik gaan werken, heb ik geleefd en niks gemist in mijn adolescente periode. Nadat ik mijn wilde haren heb verloren ben ik maar op zoek gegaan naar een man en nu ben ik getrouwd, moeder van 2 heerlijke jongens en hebben wij een leuke woning in het havengebied van IJmuiden. Tel daar nog een chaos aan huisdieren bovenop en noem mij burgerlijk.

Krijgt zelfs mij nog aan de shoarma.

-Ronald, vriend, vegetariër-

Wist je trouwens dat mijn hoofd gevuld is met een ADHD brein? Als ik ergens enthousiast van word, dan word ik ergens enthousiast van. HEEL ENTHOUSIAST! Door te schrijven kan ik mijn eindeloze energie, passie en humor delen met de rest van de wereld. Ik zie mijn ADHD als een enorme verrijking in het leven. Het geeft net even dat extra randje die mij maakt zoals ik ben.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik vanaf jonge leeftijd erg goed ben in praten. En met praten bedoel ik 5 kwartier in een uur, als een ekster, maar vooral, als Brugman. Al vroeg werd duidelijk dat ik met mijn woorden mensen snel en goed kon overtuigen van mijn soms wat aparte denkwijze. En waarom niet van je hobby je beroep maken?

Het was dan ook geen verrassing dat ik de sales in rolde. Een gesprek voeren is voor mij geen probleem en ik heb bij diverse bedrijven zoveel trainingen en cursussen gevolgd dat ik het filmpje van de heren van SEATTLE “PIKE PLACE FISH CO.” niet meer kan zien, de 5 A’s zo ingebakken zijn dat ik zelfs mijn visite op die manier benader, als ik mensen hun gedrag wil inschatten ik dit doe op klantkleur en dan hebben we het nog niet gehad over SMART- en STAR methodes en LSD (nee niet de drug).

Jennifer als mens: Zegt negen van de tien keer wat ze denkt.
Jennifer als freelance tekstschrijfster: Schrijft wat ze dan alsnog niet zegt en laat mensen daar net even iets anders over nadenken.

-Natasja, vriendin, mede schrijfster-

Natuurlijk kan ik nog uren doorgaan over hoe geweldig ik ben maar het is nog leuker als mensen in je omgeving dat ook nog eens bevestigen. Toen ik de vraag neergelegd had bij deze mensen kwam de ene quote na de andere voorbij. Zoals je ziet heb ik die over deze gehele pagina geplaatst zodat mijn ego ook goed gestreeld wordt.

Ik kom hier nog op terug!

-Rene, vriend/radio collega, is hier nooit op teruggekomen-

Dit doe ik.

Het is nu wel duidelijk dat mijn talent grotendeels gericht is op teksten die gaan over de fijne kneepjes in de sales en verschillen artikelen gericht op commerciële activiteiten. Ik heb mijn best gedaan mij hier de afgelopen jaren flink op door te ontwikkelen. Graag deel ik mijn ongenuanceerde blik en wil vooral ook mijn vernieuwende visie bekend maken bij een breed publiek. Meestal zijn dit de ietwat serieuzere artikelen en zitten deze vol informatie die je mee kunt nemen de volgende keer dat je wat gaat kopen of afsluiten. En daar blijft het niet bij! Ik blog over mijn leven en ik review graag producten of diensten, iets wat in ontzettend leuk vind om te doen. Lees hierover vooral verder op mijn pagina ‘Dit doe ik‘.

Ik ben verslaggever/tekstschrijver en ik ken Jennifer niet persoonlijk maar als ik een (lokaal) feitje wil checken of een gefundeerde mening wil horen benader ik haar graag.

-Ingeborg, collega schrijfster, verslaggever lokale media/freelance schrijfster-

What you read is what you get.

-Tim, radio collega, conducteur-

Een eerlijke topvrouw die recht door zee is.

-Marlou, vriendin, Diamond painting professional-

Iemand met mensenkennis, laat mensen zich mooi voelen. Krijgt zelfs mij op de foto. Jij bent iemand die iets waardevols kan verwoorden, met hart en ziel geschreven, geen gelul!

-Esther, vriendin, rasechte IJmuijenaar-

Gedreven, scherpe tong en lief!

-Tobias, vriend, illustrator-

Gaat recht op haar doel af, weet wat ze wilt.

-Ben, radio collega, inspirator-