Morgen stop ik

Je kent vast wel de poster die in kroegen hangt: ‘Morgen gratis bier!’. De enkeling die er nog wel intrapt komt de volgende dag bedrogen uit want de tekst op de flyer is nog steeds hetzelfde. ‘Morgen’ is ook een groot onderwerp in het leven van een verslaafde. Het is niet meer te tellen hoe vaak ik gezegd heb “Morgen stop ik”. Ik denk dat dit wel de meest gezegde zin is van iemand die in verslaving leeft.

Morgen kapot vloei

Morgen is een heilige dag

Wat een mooie dag is morgen. Morgen is de dag dat veel verslaafden stoppen. Ik weet niet waarom morgen zo veilig voelt maar het is in ieder geval niet vandaag dus vandaag kunnen we nog 1 keer doen wat we eigenlijk niet meer willen doen. En ach, doe niet zo ongezellig. Zolang je het er bij 1 houdt is er niets aan de hand. Morgen stoppen we dus morgen wordt een mooie dag. Voor vanavond halen we er nog 1, nog 1 sixpack bier, nog 1 blowtje, nog 1 keer € 50,- gokken, nog 1 keer 100 berichtjes sturen in een uur kijken of hij reageert, nog 1 keer voelen wat ik de afgelopen jaren eigenlijk niet meer wil voelen. Want 1 is te veel en 100 is niet genoeg.

Morgen stoppen

Vandaag is genoeg

Vandaag gaan we nog 1 keer doen waar we al jaren over piekeren. Stoppen met een verslaving. Maar eigenlijk ben ik niet verslaafd want ik kan ook besluiten dat ik morgen stop. Vandaag mogen we nog 1 keer los. We nemen het ervan. Hoeveel ik ook neem, morgen stop ik echt. Misschien lukt het mij vandaag wel na al die jaren dat gevoel van euforie vast te houden. Want morgen stop ik echt. Laat ik er nog eentje halen. Nog 1 blowtje om het af te leren. Wanneer was eigenlijk de laatste keer dat ik genoeg had? Heb ik eigenlijk nog een avond zonder piekeren en zorgen gehad?

De kwelling begint overnieuw

De avond komt in zicht. Ik kan weer bijna m’n blowtje roken. Vanaf het moment dat ik mijn ogen heb geopend was ik er al mee bezig. Natuurlijk ben ik ondertussen al naar de shop gefietst want ik had niet genoeg meer over na gisteravond. Niet met plezier hoor. De hele weg naar de shop dacht ik na of ik dit wel moest doen. Waarom ik dit doe. Ik ben toch niet verslaafd? Verslaafden leven onder een brug en hebben geen kwalitatief leven. Die leven onderaan de ladder van de maatschappij. Dat ben ik niet. Ik ben niet verslaafd. Morgen kan ik stoppen. Echt waar. De negatieve gedachten verdwijnen snel wanneer ik mijn zakje wiet in handen heb.

Morgen alcohol

Nog 1 voor morgen

Die ene voor morgen werd een zakje wiet. Want tsja, ik rook al jaren geen tabak meer dus ik kan geen voorgedraaide halen. Want ik ben als de dood dat ik weer verslaafd raak aan nicotine. En ik ben niet meer verslaafd dus ik rook het al tijden puur. Er wordt gezegd dat dit ook veel beter is voor je longen. Het zou je longen zuiveren. Mijn schoonmoeder heeft jaren op de hart- longafdeling gewerkt in het ziekenhuis en alle ellende van pure wiet roken gezien. Maar wat weet zij nou over wiet roken. Ik heb nog nooit een klaplong gehad en heb het minder benauwd dan toen ik ook nog tabak rookte dus wie weet het nu beter? Wat ik na vanavond overhoud bewaar ik wel.

Voor morgen nog 1 avond rust

Ik kijk enorm uit naar vanavond. Na vandaag, morgen, is de rust weg uit m’n hoofd. Dan ga ik weer piekeren en mij zorgen maken over alles in het leven. Nadat ik mijn joint heb gedraaid en de eerste hijsen heb genomen heb ik een avondvullend programma. In mijn hoofd, dat wel. Over hoe ik morgen ga stoppen. Wat ik allemaal nog moet doen en waar ik in achterloop. Hoe het huishouden nog gedaan moet worden en ik nog wel wat werk te verzetten heb. Over de tuin die gedaan moet worden en het dak van de bijkeuken een nieuwe laag moet hebben. Zorgen over geld want ik kom altijd tekort. Eigenlijk wil ik ook niet gaan slapen want morgen stop ik en dan heb ik dit gevoel niet meer. Het gevoel van… Van wat eigenlijk? Mijn hoofd die iedere avond overuren draait om de zorgen die ik heb? Misschien is het inderdaad maar goed dat ik morgen stop.

Morgen nieuwe dag

Morgen is vandaag geworden

Wanneer ik mijn ogen dicht heb geblowd, en in een diepe slaap val, word ik morgen wakker. Het eerste wat ik merk is dat ik nog een stukje joint over heb van gisteravond. Eigenlijk moet ik dit weggooien maar dat is ook weer zonde. Weet je hoe duur wiet is? Maar als ik dit oprook kan ik nog wel een nieuwe draaien van wat er nog over is in het zakje. Dan rook ik dat vanavond op. Ik denk dat dit precies genoeg is voor vanavond. Laat ik voor de zekerheid een beetje bij halen. Nog 1 keer dan. Morgen stop ik. Echt waar.


Vind je dit artikel interessant? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen en blijven deze toegankelijk voor iedereen.

Alvast bedankt!

Totaal: € -