Ziek van de fake nieuws pandemie.

De hele week is buikgriep aan hier in huis. Gebroken nachten met de kinderen, vol gespuugde bedjes. En sinds gisteren ben ik ook aan de beurt. Heb ik wel echt de griep of ben ik ziek van de nieuwe pandemie?

Photo by Kyle Cleveland on Unsplash

Geen buikgriep. Alleen koorts en algeheel niet lekker. Weer. GGD test negatief.
Steeds meer begin in mij af te vragen of ik wel echt griep heb
of dat ik ‘ziek’ word van alle berichten rondom corona.

We worden ziek gepraat.

Het continu gebral, mensen die niks anders dan schelden en tieren omdat ze denken dat zij die ene video gevonden hebben op Youflop die wetenschappers allemaal gemist hebben. Veilig vanachter hun laptop of computers artsen gaan vertellen dat ze fout zitten. Je weet wel, die lokale timmerman of slager. Die weten dat namelijk allemaal.

Mensen die zeggen onderzoek gedaan te hebben terwijl ze niet eens weten wat een echt onderzoek inhoudt.

“Familie Barbapapa komt nog geloofwaardiger over”

Een weekje Youflop filmpjes kijken is geen onderzoek. Tijdens het poepen een filmpje doorgestuurd krijgen via een messenger programma en het massaal slikken als zoete koek. Mainstream media is de duivel maar geloven elk filmpje die daar niet aan gelinkt is.

We moeten vooruit.

Met wat hulp van professionals gaat het de afgelopen periode steeds beter met mij. Heb weer zin om te leren en groeien. Kennis op te doen. Investeren in mijn toekomst. Onze toekomst. Dat is wat telt. Niet Zolderkamer Karin die het normaal vindt politici te stalken en lastig te vallen. Of een handophouder Koops die, zonder dat mensen het doorhebben, een grote kostenpost voor de staat is en bewust deze kosten opvoert. Die arrestaties, processen, dagvaardingen moeten ergens van betaald worden. Daar hebben ze een advocaat van onvermogen voor. Kosten waar wij allemaal hard voor werken. Politiebusjes slopen. Wat zijn ze trots. Weer € 40.000,- belastingcenten waar wij allemaal voor gewerkt hebben. Maar de politie moet boeven gaan vangen. Niet door hebbend dat zij de boeven zijn.

Geprivilegieerde witte mensen die boos staan te doen voor een AZC omdat ze bang zijn dat ‘ze’ hun huis af komen pakken, terwijl de toekomstige medelanders doodsangsten uitstaan binnen. We zijn veranderd in beesten die elke cognitief denkvermogen heeft gepasseerd en zich gedraagt als een stel achteloze apen. Sommige laten prima zien dat hun primitieve brein de overhand genomen heeft.

Verwend volk

Terwijl de ziekenhuizen moord en brand schreeuwen om hulp, is er nog steeds een kleine groep die denken boven de wetten van de natuur te staan of uberhaupt boven de wetten staan. Aangeven geen regels te willen volgen. Geen mondkapje dragen waar het verplicht is. Ja, eigenlijk doen ze het wel maar alleen als ze aangesproken worden. Niet beseffen dat de vakkenvuller van 17 dit moet doen. Niet beseffen dat die vakkenvuller dit met zweet in de bilnaad doet omdat ze de afgelopen 1,5 jaar al zoveel agressie gehad hebben, ze dit haast niet meer durven. Maar noem je vooral een strijder. Je bent een veroorzaker van een, later uitkomend, groter probleem. Jongeren met PTSS die straks niet kunnen functioneren of reageren als er agressie voorkomt in de omgeving. En dan hebben we het nog niet over een eventueel verleden wat zo een persoon misschien gehad heeft. Thuis. Op school. Agressie die een grote trigger kan zijn, waar jij geen enkele weet van hebt.

Maar reageer je als volwassene vooral af op die winkelmedewerkers. Zij zijn namelijk ook degene die deze pandemie veroorzaakt hebben. Toch? Normaalste zaak van de wereld als je bij iemand thuis de huisregels te horen krijgt en dan bij de buren 4 huizen verderop stampij gaat maken om die regels.

Ik kan niet de enige zijn.

Ik heb in de afgelopen 1,5 jaar meer griep gehad dan de afgelopen 10 jaar. Ik schaam me dood dat ik me weer af heb moeten melden op het werk en dat ik zowat een stippenkaart heb bij de test-locatie (ja, ik test ook ondanks ik gevaccineerd ben). Er is geen enige twijfel dat er meer mensen zijn die hier tegenaan lopen. Zo ziek van de situatie dat het in je lijf gaat zitten en op alle vlakken tegen begint te werken.

De schuld bij een ander neerleggen is makkelijk, en in principe doe ik dat met deze blog ook. Echter ben ik zelf de invloed op mijn leven en bepaal ik wat ik wel en niet toelaat. De afgelopen periode liet ik te veel externe ruis toe. Externe ruis die totaal niet relevant is aan het gevoel van geluk en in het hier en nu zijn. Externe ruis die mijn geest omzet in lichamelijke ongemakken zoals koorts en griepverschijnselen.

De nieuwe pandemie.

We zijn terecht gekomen in een nieuwe pandemie. De pandemie van fake nieuws. En ik denk dat dit, naast corona, de ergste pandemie is die wij ons op dit moment voor kunnen stellen. Als je niet ziek wordt van corona, word je wel ziek van de gigantische overload aan, voornamelijk, desinformatie. Onze ogen zijn 80% van onze tijd gericht op een scherm. Of het nu de telefoon is, je laptop of je tv. Wij worden overspoeld met informatie waarvan misschien nog geen 2% enige toegevoegde waarde heeft in de kwaliteit van ons leven.

En stiekem… Stiekem hoop ik soms dat het internet stuk gaat. Alleen voor de consument. Voor een weekje, misschien een maand. Moet je zien hoe wij allemaal geestelijk opknappen.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen. Dan kunnen deze toegankelijk blijven voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -