Jouw foto’s bij Fotofabriek.nl

Er zijn zoveel fotoboeken sites dat je door de foto's de boeken niet meer ziet. Waarom zou je voor een specifieke site kiezen? Bij Fotofabriek.nl was het liefde op het eerste gezicht.

Als er iets is op de wereld wat een herinnering kan vangen dat is dat wel een foto. Vroeger ging dat met een rolletje en nu maken we dagelijks meerdere foto’s die de sfeer van dat moment neerzet. Laat ik vooral voor mijzelf spreken als ik zeg dat ik door de grote aantallen opgeslagen foto’s het boek niet meer zie. Ik heb hier een kast vol lege fotoboeken en knutselspullen die ondertussen meer stof gevangen hebben dan mijn strijkplank. Het idee de foto’s van onze kinderen leuk in boeken te plakken is beter bedacht dan uitgewerkt. Hoe fijn is het dan dat je dit allemaal online kan regelen?

Maar Jen, er zijn al zoveel foto sites…

Klopt! Wat is er dan anders bij Fotofabriek? Vooral de mogelijkheden en, niet geheel onbelangrijk, de prijs. De diversiteit van keuze is enorm bij Fotofabriek. Tegenwoordig houden mensen van afwisseling. Ik in ieder geval wel. En dan is het fijn als ik al die foto’s op verschillende manieren kan gebruiken in huis. Stapels van dezelfde fotoboeken in de kast is zoooo 1999. Fotofabriek biedt je tig manier je eigen creativiteit kwijt te kunnen in jouw dierbaarste herinneringen. Een spiraalboek, hardcover, soft cover maar ook in de vorm van een tijdschrift. Leuk om cadeau te geven voor bijvoorbeeld Moeder- of Vaderdag.

Hoe werkt het dan?

Je kiest eerst wat je wilt creëren. Zo kun je niet alleen een fotoboek maken maar kun je ook foto’s afdrukken. Zoals bij veel andere foto sites kan dit via een bewerkingsprogramma. Deze kun je online gebruiken maar ook downloaden. Het grote voordeel hiervan is dat je veilig vanaf je computer kunt werken wat een kleiner risico geeft in het verliezen van je werk bij bijvoorbeeld een internetstoring, maar ook dat je meerdere mensen in het huishouden aan hetzelfde project kan laten werken. Laat bijvoorbeeld je kinderen meedenken en bewerken zonder dat zij ook daadwerkelijk in hoeven te loggen in jouw account online.

Maar dat kan ik toch ook bij andere foto sites?

Klopt ook! Echter vind ik de bewerkingsmogelijkheden, de opties om de foto’s er beter uit te laten komen, een wereld van verschil vergeleken bij andere sites. Vaak kun je kiezen tussen 3-4 filters en mag je in je handen knijpen als je de helderheid en het contrast ook aan kunt passen. Op de website van de Fotofabriek zijn de keuzes voor bewerken breed, breder, breedst! Hierin zit dan wel een klein nadeel, als ik die ook even mag benoemen. De keuzes en opties zijn hierin zo breed dat iemand die minder digitaal aangelegd is wat moeite kan hebben met het gebruiken van dit programma. Niet omdat het niet makkelijk in gebruik is maar omdat het misschien te overweldigend kan zijn. Dan kun je er altijd voor kiezen om de foto’s gewoon af te laten drukken en zelf te knippen en plakken in een leeg fotoboek. Als je die creativiteit bezit moet je die kansen zeker niet onbenut laten.

Al met al?

Foto’s die je bestelt worden snel en netjes geleverd. Door de stevige verzendverpakking (losse foto’s) komen de foto’s ongekreukt binnen. Dit schijnt bij andere sites nogal een dingetje te zijn. Het programma om de foto’s mee te bewerken is breed genoeg jouw creativiteit volledig kwijt te kunnen in een volledig gepersonaliseerd boek of in losse foto’s. De variatie aan productaanbod is gi-gan-tisch! Niet alleen voor je losse foto’s of fotoboeken ben je hier aan het goede adres maar ook voor leuke foto cadeaus, wanddecoraties en prints voor op feestjes zoals bierviltjes of slingers zijn hier te verkrijgen.

Het cijfer wat ik geef voor de Fotofabriek komt neer op een 4.8 van de 5 punten.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen. Dan kunnen deze toegankelijk blijven voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -