Kan het ietsje minder?

We hebben het gehad over resellers van energieleveranciers voor de consument. Deze resellers zijn ook actief voor mensen die een onderneming hebben. Elke keer dat je gebeld wordt is zonde van de tijd. Minder.nl neemt dit volledig voor je uit handen zonder in je nek te hijgen om een keuze te maken.

*Dit is een samenwerking met Minder.nl

In de blog ‘Bespaar je de energie‘ heb ik gesproken over hoe resellers te werk kunnen gaan om jou dat geweldige energiecontract te verkopen. Ik kreeg veel positieve reacties van mensen die het nu wel lukt om ‘Nee!’ te durven zeggen en om door de verhalen heen te prikken. Maar er is nog een categorie in deze verkopers. Namelijk de zakelijke aanbieders. En dat is niet een beetje een irritatiepunt, dat is voor veel ondernemers een groot irritatiepunt.

Want of je nu wel of niet in het ‘Bel-mij-niet register’ staat, zodra jij een onderneming hebt worden de gegevens die jij opgeeft bij de KVK gebruikt om jou te benaderen voor zakelijke diensten. De afgelopen periode is dat tot vervelens aan toe, voornamelijk door energiemaatschappijen. Of, de resellers die deze contracten aanbieden. En ook daar *diepe zucht* zitten ook dezelfde haken en ogen aan zoals ik aangeef in de vorige blog. Gelukkig heb ik nu een partij gevonden die jou op zakelijk vlak verder kan helpen zonder al te veel haken en ogen.

En dat ‘zonder al te veel’ zeg ik bewust. Er bestaan namelijk geen leveranciers (en geloof mij, ik heb ze 1 voor 1 volledig doorgespit) die niet iets van een aanbieding, cashback of korting aanbieden. Laten we eerlijk wezen, dat kan tegenwoordig ook bijna niet meer. Ik hoor je nu al denken: ‘Ja maar dan Minder is ook een reseller dus die zullen ook wel weer killer contracten hebben!” Dat dacht ik wel namelijk! Het tegendeel is waar. Minder draagt namelijk 1, of eigenlijk 2 grote voordelen met zich mee. De initiatiefnemers komen zelf uit de energiebranche. Zij kennen alle haken en ogen en laten zich niet in met agressieve verkoop. Zij begrijpen dat jij als ondernemer je werk wilt doen zonder daarnaast nog eens bezig moet zijn met vervelende resellers die achteraf toch niet zo duidelijk bleken te zijn als dat jij dacht. Dit geeft alleen maar irritatie en niet het vertrouwen nog enige tijd te steken om over te stappen van energieleverancier. Wat uiteindelijk weer resulteert in veel te veel betalen.

Minder.nl dus. Met recht. Na een tijdje op de site gesnuffeld te hebben merk ik vooral de transparantie waarmee zij communiceren. En laat ik nou enorm veel waarde hechten aan transparantie, openheid en no-nonsense. Dat eindeloze geijl om aanbiedingen ‘Nee 1 jaar contracten zijn niet mogelijk of goed.’ blablabla. Minder doet daar niet aan mee. Wat mij direct opviel is dat zij gewoon starten met dat 1-jarige contract. Pats boem. Hier. Op je bord. In je pocket.

Een ander groot voordeel is dat zij zich specificeren op de type onderneming die jij voert. Niet alles is op 1 hoop gegooid. Minder heeft de moeite gedaan uit te zoeken wat nou precies aansluit bij welke onderneming. Hierdoor kom je uit op drie verschillende vergelijkers:

Het is allemaal erg makkelijk te regelen en kom je ergens niet uit staat er een team van Minder klaar die jou snel helpt de juiste keuze te maken zonder er zelf beter van te worden. Jij als ondernemer staat centraal.

Nog 1 ding en dan stop ik met overal veren stoppen. Ze moeten wel in hun schoenen blijven lopen. Wat ik heel handig vind: Je kunt via Minder.nl ook je zakelijke internet, telefonie en internet oversluiten. Zo pak je eigenlijk 4 vliegen in 1 klap, heb je alles in 1 middag geregeld en het fijne is dat als jouw contract afloopt zij contact met jou opnemen dat je kan vernieuwen. Dit is iets wat je eigen provider nooit zal doen.

Al met al ben ik erg tevreden over minder.nl en als ik dan een vergelijkingssite aan mag raden, zijn hun het wel.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen, blijven deze toegankelijk voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -