Drukwerknodig: Drukwerk in een handomdraai

De afgelopen periode stond in het teken van groei. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk gebied. Ik schrijf voor fijne opdrachtgevers en mag mijn creativiteit benutten in het maken van mooie websites. En bij groei hoort vernieuwing. Onlangs liet ik een nieuw, simplistisch, logo ontwerpen door een grafisch onderneemster met passie voor haar werk. Tijd om dit met iedereen te delen! Maar waar begin je? Waarmee kom je onder de aandacht en hoe doe je dat? Klein beginnen is vaak het halve werk. Daarom liet ik nieuwe visitekaartjes drukken bij Drukwerknodig.

Drukwerknodig?

Wanneer je iets wil laten drukken en je start de zoektocht via de bekende zoekmachines, zie je door de aanbieders het bos niet meer. Alsof mijn roep om drukwerk ergens gehoord werd, kwam ik in contact met iemand van Drukwerknodig. Of ik een product wil testen. Lang nadenken was niet nodig. Graag zelfs. En als dat ook nog eens visitekaartjes zijn maakt dat de keuze nog makkelijker. Zo geschiedde.

Drukwerknodig  

Ben je zo makkelijk over te halen?

Nee, natuurlijk niet. Ik ga niet zomaar overstag. Ondanks dat het vreemd genoeg precies op het goede moment kwam heb ik, als een echte diva(dit gelooft niemand), wel wat ‘eisen’. Of eigenlijk maar 1 eis: Het drukken op duurzaam papier. Als ik überhaupt al iets print, privé of zakelijk, is dat op boomvrij papier. Het zou een beetje raar zijn als ik mijn visitekaartjes laat drukken op papier waar geen enkele vorm van duurzaamheid aan te pas komt. ‘Hier heb je een stukje boom met chloor.’ Als het aan Drukwerknodig ligt gaan we daar allemaal op over. Naast dat je ook kunt kiezen uit gewoon papier is het fijn te zien dat Drukwerknodig zich ook inzet voor het kleiner maken van onze voetafdruk.

Jen, focus! Papiersoorten van Drukwerknodig

Ik dwaal af. Terug naar de visitekaartjes. Ik mocht 2 soorten visitekaartjes laten drukken: kraftpapier en biotop. Kraftpapier is wat beter bekend onder het publiek. Omdat het recyclebaar is én biologisch afbreekbaar is valt deze papiersoort onder de noemer ecologisch. Niet onbelangrijk want, ook al wil iedereen een visitekaartje van Jennifer Schrijft in z’n portemonnee, visitekaartjes zijn niet voor eeuwig. Na posters en flyers worden visitekaartjes het vaakst weggegooid. Of verloren. Ik houd mij maar voor dat ze die verliezen. Kraftpapier is ook wat dikker dan ander papier en lijkt eerder op dun karton. De andere papiersoort is biotop. Van deze 2 soorten papier die ik heb getest is dit de meest duurzame. Dit papier is gerecycled en om het duurzaam te houden is het niet gebleekt met chloor. Vandaar dat het ook standaard een crème kleur heeft. Scheelt ook weer een achtergrondkleur kiezen indien je dit niet wit wil hebben.

Drukwerknodig visitekaartjes

Welke is mooier en hoe maak je ze?

Persoonlijk vind ik de kraftpapier mooier. Dat heeft meer te maken dat ik van ruw en grof houd. Nee, niet meteen zo denken. De papiersoort vind ik mooier. Maar dat is echt mijn persoonlijke mening want de mensen die ik de kaartjes heb laten zien kozen unaniem voor de biotop kaartjes. Beide papiersoorten kunnen ook nog eens beschreven worden. Omdat ik mijn telefoonnummer niet op het kaartje heb laten drukken kan ik die alsnog toevoegen indien dat meerwaarde zou hebben. Qua design koos ik voor een simpel template die bij Drukwerknodig in de bibliotheek staat. Super handig want ik kan prima schrijven maar ben geen grafisch ontwerper. Zodra ik dergelijke dingen zelf moet gaan maken ben ik al overprikkeld (hallo ADHD) voordat ik m’n e-mailadres op het kaartje heb gezet. Er is dus voor ieder wat wils. Ben jij grafisch een beetje onderlegd? Dan kun je prima zelf je kaartjes ontwerpen bij Drukwerknodig. Heb je die behoefte niet? Drukwerknodig heeft la-ding-en met templates in hun bestand staan waar je, met een beetje aanpassing hier en daar, alsnog unieke kaartjes ontwerpt. Bij de afwerking kun je ook kiezen voor ronde hoeken, glans of mat en een uniek bewaardoosje. Waar ik dan vooral heel blij van word, of eigenlijk mijn portemonnee, is dat die extra opties niet meteen bergen extra geld kosten. Voor een paar tientjes heb jij ongeveer 100 mooie visitekaartjes volledig gemaakt naar jouw wens.

Maar Drukwerknodig heeft nog een uniek drukwerk…

En dit onderscheidt toch wel van andere drukwerk aanbieders. We worden bewusteloos gegooid met zelfgemaakte fotoboeken. Maar wat dacht je van een eigen boeken drukken? En dan geen fotoboek, maar een echt boek-boek. Dat geeft mogelijkheden. Misschien ben jij wel een kok-in-de-dop maar kun je geen betaalbare uitgever vinden. Of heb jij een fantastisch verhaal geschreven die jij met de hele wereld wil delen?! Een fantasieverhaal, kinderboek, prentenboek of roman? Bij Drukwerknodig kan dit en ik vind dit echt een geweldige dienst! Wanneer je 10 boeken laat drukken krijg je hoe dan ook eerst een proefdruk.

Een boek laten drukken… Dat zal wel harstikke duur zijn.

Was ook mijn eerste gedachte. Vaak betaal je voor een softcover een paar euro maar zodra er iets van stevigheid in de kaft zit kom je al snel op een tientje per boek. Dure investering als je het mij vraagt. Maar nee, ook daar denkt Drukwerknodig met je mee. Vanaf € 4.72 kun jij al een hardcover boek laten drukken. En heb je liever een wire-o kaft(chique woord voor ringkaft) omdat dit handig is om je heerlijke recepten te lezen? Dan heb je die al vanaf € 6.14. Voor die prijzen hoef je het niet te laten. En wie weet heeft die ene uitgever straks wel ontzettend spijt dat ze jouw boek niet in productie heeft genomen.

Wat is de conclusie?

Ik kan hier nog een heel lang stuk over gaan schrijven maar dat is niet nodig. Drukwerknodig krijgt van mij een dikke tien! Maar omdat ik maar 5 sterren kan geven in de functie van mij website worden dit de maximale 5 sterren. De visitekaartjes waren ontzettend snel gedrukt en bezorgd maar dat je ook een boek kan laten drukken, en dan niet alleen een fotoboek, heeft mijn ogen groot doen worden. Betaalbaar, goede service, snelle verzending en tal van design opties. Wil jij ook kwaliteit drukwerk? Hier kun jij jouw drukwerk bestellen! Bedankt voor het lezen en vergeet niet een bezoekje te brengen aan Drukwerknodig. Vergeet niet te doneren onderaan de pagina zodat ik zonder betaalmuur kan blijven schrijven. Ga ik ondertussen even een boek schrijven want ik weet wel waar ik die ga laten drukken.

 


Totaal: € -