Mega Food Stunter

Onlangs heb ik besteld bij Mega Food Stunter. Een leverancier die voor weinig geld grote pakketten eten kan leveren. Dit om voedselverspilling tegen te gaan. Hier heb ik een review over geschreven.

Tegenwoordig willen wij overal op besparen. Kleding voor de kinderen halen we bij de kringloopwinkel. Ik struin Marktplaats af voor tweedehands meubels, want wees eerlijk, met twee jonge kinderen in huis zijn nieuwe meubels als een duur kunstwerk die je niet achter glas zet, je kan het beter meteen stukgooien tegen de muur, dan heb je er zelf nog van even van genoten. Als het even kan haal ik die meubels gratis af via Facebookgroepen hier in de regio. Wij hebben zoveel tweedehands spullen in huis staan die wij gratis afgehaald/gekregen hebben, dat als je ‘Tweedehands’ zegt hier in huis, het huis in elkaar stort. Echter is er 1 levensbehoefte die je niet tweedehands kopen, en dat is eten. Of je moet er een rare fetish op nahouden maar de eer daar een blog over te schrijven geef ik aan iemand anders. Mega Food Stunter heeft daarvoor een oplossing. Zij kopen dat ene kindje wat altijd als laatste gekozen wordt bij gym maar uiteindelijk de beste in het spel blijkt te zijn. Maar dan met eten.

Wat is Mega Food Stunter?

MFS is een opkoper van eten. Je kan het vergelijken met de Action die artikelen koopt die tegen de houdbaarheidsdatum oplopen, uit het assortiment zijn gehaald of vervangen zijn door een ‘betere’ versie. En wie houdt er nou niet van de Action?

MFS doet het beter dan dat en speelt hierbij prima in op verspilling van eten. Iets wat de afgelopen jaren (gelukkig) een steeds beter besproken onderwerp wordt in de wereld. Restaurants stellen veel eisen aan eten, een seizoen wat verloopt of eten wat nog maar een maand houdbaar is. Hun filosofie, direct van hun website afgehaald, is als volgt:

Nu gelden er in Nederland strenge wetten betreffende verkoop van eten. Dit is voor MFS niet anders. Zoals op hun site vermeld:

Onze producten voldoen aan alle Europees vastgestelde eisen m.b.t. voedselveiligheid. Er worden periodiek controles uitgevoerd door de N.V.W.A. (Keuringsdienst van waren)

Wat hebben ze dan?

‘Wat niet’ is eigenlijk een beter vraag. MFS heeft een breed contact aan leveranciers waardoor zij geen vast aanbod hebben. Op hun website vind je een wisselend aanbod die, op een aantal pakketten na, altijd wel gevarieerd zijn. Zo heb je luxe (merk) ijs pakketten (groot en klein), een doos vol hele kippen, dozen bitterballen, vleespakketten, brood pakketten, pizza’s, gebak, nog meer vlees, nog meer ijs en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als ik dit allemaal wil beoordelen zou ik alle pakketten aan moeten schaffen dus we hebben gekozen voor 2 pakketten. Een doos voor hele maiskippen en het verrassingspakket. Die eerste klinkt niet heel spannend, en dat is het ook niet. Het is letterlijk een doos met 12 hele maiskippen, klein van stuk, het geld meer dan waard, voor maar € 25,-. Niks aan toe te voegen, je krijgt wat je koopt. Maar dan gaan we het over het pareltje van MFS hebben. Althans, dat vind ik. Want hoe niet spannend die doos met kip klinkt, klinkt het verrassingspakket maar wat spannend.

De doos met maiskippen.

Het verrassingspakket, jongens wat een pret.

Als ik aan een verrassingspakket denk, denk ik aan Carlo en Irene, denk ik aan Telekids. En nou mocht het zo zijn dat ik een keer bij Telekids geweest ben en ook daadwerkelijk het verrassingspakket gewonnen had. De lat is dus hoog gelegd voor MFS om te tippen aan een pakket die toen zo gewild was door veel basisschoolleerlingen. And, oh boy, did they do well. Nou weet ik niet of ik als kind zo blij was geweest met dit pakket maar als saaie huisvrouw die haar boodschappen elke maand streng budgetteert, kreeg ik een klein orgasme van de inhoud van het pakket.

Het pakket bestaat uit 100 kilo eten voor € 100,-. Een euro per kilo eten. Ja je leest het goed. Daar gaat geen supermarkt tegenop. Ik hoor je denken ‘Voor dat geld zal het wel niet te vreten zijn.’. Niets is minder waar! Nu kan ik alleen voor het pakket spreken die wij ontvangen hebben omdat dit elke keer weer anders samengesteld wordt. Er zat in ons pakket 14 verschillende soorten producten.

– Zakken aardappel bolletjes (voor in de frituur, oven of in de pan, doos vol)
– Varkensburgers (Doos vol)
– Mini gehakt cordon bleu (Doos vol)
– Gesneden tomaten (Doos vol)
– Worsten (Doos vol)
– Kip drumsticks (Doos vol)
– Kippenbouten (Doos vol)
– Kippenbouten gekruid (Doos vol)
– Zakken avocado stukjes (Doos vol)
– Broodjes gevuld met kaas/ham/prei, lekker voor in de oven (Doos vol)
– Cupjes chocolade ijs (Doos vol)
– Italiaans schepijs (Doos vol)
– Kersen pasteitjes (Doos vol)
– Zakken gemixte groenten (Doos vol)
– Croissantjes (Doos vol)
De doos croissantjes was voor een andere klant bestemd, echter sloeg die klant de doos broodjes af. Die kregen wij extra van de chauffeur.

Dat ijs is trouwens niet te eten. Als je er vanaf wilt offer ik mij vrijwillig op om je hier vanaf te helpen. Grapje natuurlijk, er zit nu al een kilo extra gewicht aan door dat ijs.

Met dit pakket kan je een aardige tijd vooruit. Je zult je versproducten nog wel moeten halen in de supermarkt. Toch kan je met dit pakket aanzienlijk besparen op je budget. En wil je een luxer stuk vlees kan je dit evengoed nog halen in de supermarkt of… Oh nee! MFS heeft met grote regelmaat ook pakketten luxe vlees. Je ontkomt er niet aan hier nog een keer te bestellen!

Maar goed, waar laat je het? Bestel je namelijk ook zo een verrassingspakket? Dan heb je zeker wel een 500 liter vrieskist nodig. Wij hebben een hele grote vrieskist en nog konden we niet alles kwijt. Gelukkig hebben wij genoeg mensen om ons heen die wij ook blij kunnen maken met dit heerlijke eten en hebben wij een goed gevulde doos mee kunnen geven aan mijn ouders.

Geen dure leverancier nodig.

Dit doen zij namelijk zelf! Alle pakketten die je bij MFS afneemt zijn diepgevroren en worden ook vervoerd in een koelwagen. Van hunzelf. Gratis bezorgd. Aardige chauffeur ook.

Er zijn verschillende methodes om aan je pakket te komen. Er wordt contact met jou opgenomen wanneer jou het beste uitkomt om te leveren en waar je dit geleverd wilt hebben. Het is dus niet zo dat als je vandaag besteld het morgenochtend voor je deur staat, of je moet het geluk hebben dat zij de volgende dag in jouw provincie rijden. Rijden ze wel de volgende dag bij jou in de buurt? Bestel je voor 15.00 heb je het de volgende dag in huis. Wat fijn! Maar goed, met dit soort concepten heb je naar mijn mening ook maar te accepteren dat je iets niet meteen in huis kan hebben. En als je besteld hebt, heb je ook wel even de tijd nodig om ruimte te maken. Wij kozen voor thuisbezorgen.

(Op het moment dat ik deze review schreef heeft MFS zijn website vernieuwd en zijn er kleine veranderingen gemaakt in het reserveren van een levertijd. Houd mij bij deze niet vast aan hoe dit nu gaat.)

Op de dag dat je bestelling geleverd wordt krijg je ’s ochtends vroeg een email met de informatie over je levering. Je kan inloggen in je account van MFS en daar kan je kijken wanneer de chauffeur ongeveer bij jou thuis is. Door hun grote groei, en enorme drukte ivm corona, kan die tijd afwijken. Dit wordt ook netjes vermeld op de site. En als extra teaser kan je zien waar de chauffeur rijdt. Niet dat je bestelling dan sneller bij je thuis is maar het geeft je toch een beetje het idee dat je enige controle hebt over waar de chauffeur is.

En dan komt er een grote koelwagen voor je deur rijden met groot ‘Mega Food Stunter’ op de zijkant. Als een klein kind zo blij zat ik al met m’n neus tegen het raam gedrukt te wachten. De chauffeur komt de wagen uit, zegt hallo, geeft je een vriendelijk knikje en opent de zijdeur van de wagen.

Normaal brengt de chauffeur het ook voor je naar de keuken maar nu met corona is het even niet anders dat het contactloos geleverd wordt. In ons geval hadden wij een pompwagen buiten neergezet waar de dozen direct op gestapeld konden worden, tot groot genoegen van de chauffeur, een moment minder contact en een moment minder slepen met dozen. Want wees wel, het is totaal 100 kilo. Normaliter kun je pinnen of contant betalen maar ook nu is dat aangepast. Er kan op dit moment alleen contant betaald worden. Je stopt het geld in een doorzichtig zakje en geeft dit aan de chauffeur. En met de gedachte dat de chauffeur enorm zijn best doet op tijd te komen, soms verhinderd door wat oponthoud bij klanten, is het beleefd, maar absoluut niet verplicht, iets extra in dat zakje te doen voor hem.

Conclusie?

Ik kan hier heel kort en bondig over zijn en dat ga ik ook doen.

Ik ga hier zeker nog een keer bestellen. De nieuwsgierigheid naar de andere pakketten zijn absoluut gewekt. Prijs kwaliteit raad ik dit zeker aan. Ook als je wat minder te besteden hebt. € 100,- lijkt dan een grote uitgave, maar dit compenseer je de rest van de maand en zelfs maanden er na. Je zult merken dat je alleen nog naar de supermarkt hoeft voor drinken, je verse groenten, een brood en, in ons geval, babyvoeding.

Heb ik jou ook enthousiast gemaakt voor de Mega Food Stunter? Bezoek dan snel hun website www.megafoodstunter.nl

Ik ben in geen enkele vorm gevraagd of beïnvloed om deze review te schrijven voor Mega Food Stunter. Ik heb de pakketten zoals boven beschreven zelf besteld en het volledige bedrag betaald. Deze review bestaat volledig uit mijn eigen eerlijke mening over Mega Food Stunter.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen. Dan kunnen deze toegankelijk blijven voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -