Mega Food Stunters deel 4 en 5

Is ze weer hoor. Weer een review voor Mega Food Stunters. Nog even en we mogen aanschuiven bij de aandeelhoudersvergadering. Tot die tijd houd ik het bij reviews schrijven.

Heb je der weer hoor. Met haar Mega Food Stunter Review. Maar dit is er weer een die ik niet kan laten. Als je de vorige twee reviews niet gelezen hebt: Lees eerst deel 1 en deel 2/3. Nu is het zonde van de blog als ik voor elke bestelling 1 review ga schrijven, daarom voeg ik er nu steeds twee samen. En deze keer geniet ik niet alleen want ik mag jullie een kortingscode aanbieden voor jullie volgende bestelling! Hoe leuk is dat? Heel leuk natuurlijk. Laten we beginnen.

Wie, wat, waar?

Ik doe hier weer even een copy paste. Onderstaand heb ik in mijn eerste blog ook vermeld. Wil je nog meer lezen over wie MFS is? Volg deze over ons link.

MFS is een opkoper van eten. Je kan het vergelijken met de Action die artikelen koopt die tegen de houdbaarheidsdatum oplopen, uit het assortiment zijn gehaald of vervangen zijn door een ‘betere’ versie. En wie houdt er nou niet van de Action?

MFS doet het beter dan dat en speelt hierbij prima in op verspilling van eten. Iets wat de afgelopen jaren (gelukkig) een steeds beter besproken onderwerp wordt in de wereld. Restaurants stellen veel eisen aan eten, een seizoen wat verloopt of eten wat nog maar een maand houdbaar is. Hun filosofie, direct van hun website afgehaald, is als volgt:

Nu gelden er in Nederland strenge wetten betreffende verkoop van eten. Dit is voor MFS niet anders. Zoals op hun site vermeld:

Onze producten voldoen aan alle Europees vastgestelde eisen m.b.t. voedselveiligheid. Er worden periodiek controles uitgevoerd door de N.V.W.A. (Keuringsdienst van waren)

Ja vertel nou maar over de bestelling.

Ik snap dat jullie net zo enthousiast zijn dit te horen dan dat ik dit nu typ. De laatste periode vind ik dat het assortiment van MFS veel afwisselender is dan de maanden daarvoor. Dit zal absoluut ook te maken hebben met de Coronacrisis waar we middenin zitten maar dat is alleen maar meer profijt voor ons, de groot bestellers. Deze keer keken we niet naar wat er goed geprijsd was maar wat wij echt nodig hebben. Vlees en kip is hier toch wel het grootste gat in de portemonnee. Zondag kipdag. Lekker ouderwets en hoe Hollands. Een vaste dag om iets te eten. En dan eten we nog om 6 uur ook. Wij gingen de eerste bestelling dan ook voor een kippakket maar ook voor 10 kilo speklappen, ook ingevroren, van slagerskwaliteit. Nou had ik daar wel een beetje een hard hoofd in want is iets nog wel slagerskwaliteit als het ingevroren is geweest. Vlees wordt er droger van en met een beetje geluk konden we de voegen mee opvullen.

Maar alles was minder waar! Ik heb nog nooit zulke lekkere speklappen gegeten! Mals en zacht, deze haal je zeker niet in de supermarkt! Het voordeel is dat ze al gekruid zijn en dat is zeker niet verkeerd! Samen met het kippakket zijn wij nu ruim 1,5 maand verder en doen we er nog mee. Zoals je ziet hebben wij ook weer een doos croissants besteld en een doos ijs. Hier heb ik in de vorige blogs al aandacht aan gegeven. Blijven heerlijk. Gelukkig ben ik nu zelf op een koolhydraat arm dieet, anders had ik elke dag de croissants gegeven (ik cheat echt weleens want dit dingen kun je niet te lang weerstaan).

Deel vierrrrrr.

Zoals gezegd voeg ik twee bestellingen samen. Heel leuk dat we nu een vrieskist vol kip hebben maar ik wil ook gewoon vlees. Het is een enorme gok om een pakket te bestellen want gaat het vlees zijn die je dagelijks kunt eten of is het speciaal vlees. Nou dat was snel duidelijk. Voor het gemak hadden we twee pakketten besteld om er zeker van te zijn dat we de komende periode niet zouden verhongeren. En met recht! Wij komen de hongerwinter zeker wel door met dit pakket!

Goede gok! Veel vlees voor het dagelijks diner. Daarnaast was er een nieuw pakket in de aanbieding. Hele kippen maar dan niet de maiskippen. Op ons lijf geschreven voor de kip zondag, ook al lag de vriezer al vol, die paar kippen konden er ook nog wel bij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze kip wel iets droger vond maar hier zal vast een goede tip voor zijn het minder droog te laten braden. Wat wel een voordeel is, is dat ze enorm zijn. Voor de aanschaf prijs koop je dit niet in de supermarkt en(!) zitten deze niet vol met water. 1.5kilo kip is 1.5kilo kip. Duidelijk kippen die gebruik zouden worden voor gerechten in restaurants. Zelf twijfel ik een beetje of dit wel hennen zijn en geen hanen die normaliter voor de soep gebruikt worden, maar dat laat ik in het midden.

De ovenburgers kan ik nog niet veel over zeggen. We hebben ze nog niet geprobeerd. Wat we wel geprobeerd hebben zijn de rookworsten en mm, mmm, mmmmmmm wat zijn die lekker! Qua smaak kwamen ze er overeen met die heerlijke worsten van die ene bekende winkel die bekend staat om zijn rookworsten, die ene die nu ookworst heeft.

Soms gaat er wel eens iets mis.

Tot nog toe is het bij ons eigenlijk altijd wel goed gegaan. Geen klachten over welke bezorgen dan ook. Behalve dan dat ze laatst een sms stuurde dat ze 9.15 bij ons zouden zijn en er 9.12 waren. Dat is natuurlijk 3 minuten te vroeg! Grapje natuurlijk. He-le-maal top! Helaas is het bij mijn ouders afgelopen week niet goed gegaan. Ze waren zo ontzettend enthousiast geworden door mijn verhalen dat ze de gok ook namen. Een doos vlees en een doos ijsjes. De bus kwam later aan dan normaal, de chauffeuse meldde dat zij pech onderweg heeft gehad. Dat kan en is voornamelijk vervelend voor haar. Echter bleek de gehele bestelling van mijn ouders niet aanwezig te zijn, alleen de doos ijsjes. Ze konden wel een andere doos vlees nemen maar die was € 15,- duurder. Met de kleine beurs die zij hebben was dit even geen optie en een grote domper op de enthousiasme die zij mee hadden gekregen vanuit ons. Wij maken het goed en geven regelmatig een doos met vlees mee van de bestellingen die wij doen. Toch is het voor mij geen reden negatief naar MFS te kijken. Dit soort dingen kunnen gebeuren en dit was gewoon een pechgeval.

Geef mij die korting nou maar!

Ik had het over een korting die ik weg mag geven en wat deel ik dat graag met jullie! Tot einde van het jaar kunnen jullie de volgende code gebruiken en krijg je € 5,- korting op je bestelling! Sla hem op want je kunt hem meerdere keren gebruiken! Wel 1x per bestelling maar wel voor elke bestelling die je nog doet tm 31 december. De code is: Jennifer5. Veel bestelplezier!

Heb ik jou ook enthousiast gemaakt voor de Mega Food Stunter? Bezoek dan snel hun website www.megafoodstunter.nl

Ik ben in geen enkele vorm gevraagd of beïnvloed om deze review te schrijven voor Mega Food Stunter. Ik heb de pakketten zoals boven beschreven zelf besteld en het volledige bedrag betaald. Deze review bestaat volledig uit mijn eigen eerlijke mening over Mega Food Stunter.


Heb je genoten van dit artikel? Je kunt dit artikel waarderen door een donatie te doen. Zo hoef ik mijn artikelen niet achter een betaalmuur te plaatsen. Dan kunnen deze toegankelijk blijven voor iedereen en kan ik dit soort artikelen blijven schrijven.

Alvast bedankt!

Totaal: € -